top of page

Hidrojen peroksit dentin tabakasına nasıl nüfuz eder.

Moleküler hidrojen peroksidin (H2O2) beyazlatma sırasında ve sonrasında pulpaya kadar ilerlediği tespit edilmiştir. Eski bilgilere dayanarak minenin nerdeyse geçirgen olmayan bir tabaka olduğu düşünülse de mine geçirgendir. Daha doğrusu, yarı geçirgen bir tabaka olarak kabul edilmektedir. Tüm dişler mikro düzeyde ince küçük gözeneklere sahiptir. Bu gözenekler doğal olarak oluşmakta veya bu geçirgen kanallar mikro çatlaklar veya çizikler sonucu oluşabilmektedir.



Hidrojen peroksit pulpaya da temas eder.


Vücudumuz sürekli olarak kendiliğinden ve belirli oranda hidrojen peroksit üretir ancak bunu kendi doğal katalizatörleri ile hızla su ve oksijene çevirerek ayrıştırır. Vücudun sorunsuz ayrıştırabileceği belirli bir hidrojen peroksit oranı vardır ve bu oran son zamanlarda hidrojen peroksit beyazlatma jellerinin güvenlik oranlarının belirlenmesinde de kullanılmaktadır.


Pulpa içerisine nüfuz eden hidrojen peroksit vücut sıvılarında ayrışır ancak, pulpa kapalı bir alan olduğu için açığa çıkan su ve oksijen gazının da pulpada hassasiyete sebep olduğu düşünülmektedir.


BioWhiten ProOffice hassasiyet oranı %5'te daha azdır.


97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page